HomeHoe je precies van donkere plekjes afkomt en je uitstraling weer laat...

Hoe je precies van donkere plekjes afkomt en je uitstraling weer laat stralen

Wanneer je plooien hebt, is het de bedoeling dat je ze wegwerkt. Toch, veroudering van de huid is niet bijna fijne lijntjes. Helderheid is een duidelijke indicatie van een jeugdig uitziende huid. Naarmate je huid de vernietigende effecten van UV-stralen ondergaat, zullen donkere vlekken geleidelijk de helderheid van je huid verbergen. Gelukkig kun je donkere plekjes verwijderen met behulp van de volgende tips. Controleer dit ook  Bruidsmake-up behandeling in Lommel.

Als je je huidskleur wilt verbeteren, probeer dan chemische peelings. Peeling helpt om zich te ontdoen van dode huidcellen. Door gebruik te maken van fruitzuren kunnen ze de bovenste laag van de huid ontdoen. Gewoonlijk is uw huid na de peeling volledig droog, schilferig en rood. Afhankelijk van de hardheid van de peeling, zult u een nieuwe verkwikte huid waarnemen in veel minder dan 2 weken. Bovendien kunnen door het verwijderen van de dode huidcellen de energetische ingrediënten van huidbleekmiddelen dieper in de huid doordringen.

Hydrochinon is een gebruikelijke ingrediënt gevonden in huid lightening crèmes. Het is een synthetische chemische stof die donkere vlekken op twee manieren kan verlichten. Ten eerste vermindert het het aantal melanocyten. Ten tweede stopt het de productie van tyrosinase. Hierdoor vermindert de mate van melanine, waardoor de vlekken snel kunnen vervagen. Vaak wordt het samen met topische retinoïden gebruikt om de aanmaak van melanine tegen te gaan.

Voor de behandeling van hyperpigmentatie is de optimale concentratie hydrochinon die door de Amerikaanse Fda is toegestaan 4%. Het is eigenlijk al meer dan 5 jaar het gouden criterium voor de behandeling van huidvlekken. Daarom is elk type component dat beweert hyperpigmentatie te minimaliseren onder de maat.

Alle niet-receptplichtige lotions bestaan uit een verminderde concentratie hydrochinon. Als uw donkere plekken niet goed reageren op hydrochinon, moet u uw huidspecialist raadplegen voor diverse andere keuzes.

Als je puistjes hebt, zouden de meeste huidspecialisten laserbehandelingen adviseren. Voor melasma die wordt beschouwd als een milde vorm van hyperpigmentatie, kunt u meer dan 6 sessies nodig om te zien die vlekken verkleurd. Q-knop Yag laser, nog een laser die wordt gebruikt om zich te ontdoen van tatoeages kan helpen bij het omgaan met kleuring. Interessant genoeg, moet je meer dan 10 sessies om zich te ontdoen van donkere gebieden. Als uw hyperpigmentatie wordt ontdekt veel dieper in de huid, gebruik ablatieve lasers. Er is echter een onderbreking van 10 dagen als de therapie is veel meer vijandig.

Voor de behandeling van specifieke plaatsen wordt extreem gepulseerd licht (IPL) aanbevolen. Het werkt door de kracht te concentreren op de gepigmenteerde plaatsen, waardoor de opgehoopte melanine wordt afgebroken. Bij deze aanpak kunt u ongemak ondervinden. Het probleem met IPL is dat u misschien niet voor het hele gezicht een gelijkmatige huidskleur krijgt.

Of u nu kiest voor laser of IPL, het is essentieel om te erkennen dat het een goed geïnformeerde en bekwame operator vereist. Onjuiste behandeling van een van hen kan leiden tot vervelling of littekens, vooral als je echt een donkere huid hebt.

De beste manier om hyperpigmentatie te behandelen is te voorkomen dat het opduikt. Als je vaak naar buiten gaat, is het aan te bevelen om je in te smeren met zonnebrandcrème. Om het licht dat verantwoordelijk is voor de hyperpigmentatie te weren, moet u een zonnebrandcrème gebruiken die titaniumdioxide of zinkoxide bevat en waarvan de SPF minstens 30 moet zijn. Zorg ervoor dat u het dagelijks op aan de zon blootgestelde plaatsen gebruikt om oprukkende problemen op uw huid te voorkomen.

Onthoud dat de resultaten van deze behandelingen niet blijvend zijn. Het hangt allemaal af van uw directe blootstelling aan de zon en erfelijke aanleg. Dit betekent dat de plekken opnieuw kunnen binnensluipen. Het is dus beter om zonlicht te vermijden en die plekken vroegtijdig aan te pakken.

Een andere manier om donkere plekjes te verwijderen is door gebruik te maken van een goede huidverlichtingslotion. Tegenwoordig zijn er veel plantaardige middelen die bruine vlekken kunnen doen vervagen. U kunt ze elke dag op uw vlekken gebruiken om het verschil te zien. Klik op voor meer details Cosmelan behandeling in Leopoldsburg.