HomeForretningKøreskole som kan hjælpe nye bilister i Danmark

Køreskole som kan hjælpe nye bilister i Danmark

I Danmark er der mange køreskoler at vælge imellem, når man skal tage et kørekort. Men det er ikke alle køreskoler, som tilbyder et kørekort på andre sprog end dansk. Når man er ny i Danmark og skal til at lære at tale sproget, kan det være betryggende at vælge en køreskole som tilbyder forløbet på engelsk. Nogle køreskoler tilbyder at man kan komme forbi til en gratis introduktion, således at man kan få et overblik over sit forløb inden man påbegynder det. Nogle køreskoler har mange afdelinger at vælge imellem, som f.eks. køreskole Amager and Køreskole Brøndby.

Det kan give en fleksibilitet i forløbet, når man har flere afdelinger at vælge imellem. Passer det f.eks. ikke at tage teori på en bestemt afdeling, kan man tage forbi en anden afdeling og tage det der. Det gør at du også kan prioritere andre ting end kørekortet.

Teoriprøven

Den første prøve, man skal aflægge i sit kørekort forløb er en teoriprøve. En teoriprøve tager typisk 30 minutter og skal aflægges hos en af færdselsstyrelsens sagkyndige. Der er mulighed for at tage teoriprøven på flere sprog. Du får vist 25 forskellige billeder og skal svare på op til 4 spørgsmål per billede. For at bestå prøven, må man ikke have mere end 5 billede fejl. Husk at medbringe id, lektionsplan og ansøgning om kørekort til teoriprøven.

Praktisk prøve

Din praktiske prøve kan ikke bestilles, før du har bestået din teoriprøve. Når du har bestået din teoriprøve har du typisk 12 måneder til at bestå din praktiske prøve. Prøven foregår med en af færdselstyrelsens prøvesagkyndige og skal have en varighed på mindst 25 minutter plus kontrol af bilen. Den sagkyndige må ikke hjælpe dig under prøven og du bliver anset som fører af bilen med det tilhørende ansvar.

Du skal medbringe følgende dokumenter:

  • Ansøgning om kørekort
  • Lektionsplan
  • Gyldigt billede id (f.eks. pas eller dåbsattest med andet gyldigt billede id)

Inden den praktiske prøve begynder, skal skoleskiltet tages af fra skolevognen. Prøven tager normalt 30 – 45 minutter, men dette kan variere ift. trafikken og elevens kørefærdigheder. Prøven kan også afbrydes, hvis eleven har begået alvorlige fejl. Inde på færdselsstyrelsens hjemmeside, kan man se deres fejlkatalog og se hvor meget de forskellige fejl vægter.

Kørekortets gyldighed I Danmark

Et kørekort er normal gyldigt I 15 år fra udstedelsen (det kan i nogle tilfælde udstedes for en kortere periode). Når kørekortet udløber, skal det fornyes hos borgerservice, sammen med et nyt pasfoto.

Forsikring: I Danmark er det et lovkrav at man som minimum har en ansvarsforsikring på sit køretøj. 

Små og store knallerter:

Du kan få et kørekort til en lille knallert, når du fylder 15 år. Du skal igennem en undervisning, teoriprøve og praktisk prøve, før du kan få kørekortet. Du får automatisk kørekort til alle typer knallerter, når du tager et kørekort til bil.

Prisen på et kørekort I Danmark.

I Danmark kan prisen på et kørekort variere en del, alt afhængigt af hvor i landet du bor. Man vælger normalt en pakke, som dækker alt den lovpligtige undervisning. Kørekort på afbetaling kan være en god mulighed, hvis du ikke har alle pengene på en gang.