HomeForretningBlod, tykkere end vand og tilstrækkeligt

Blod, tykkere end vand og tilstrækkeligt

Det er relativt svært for mig at diskutere det samme emne igen og igen. Jeg går ud fra, at Hebræerbrevs forfatter kan vise mig en hel del om det. Han skriver igen og igen om det, som Jesus havde gjort. Jeg tror, at han gør det for rent faktisk at skubbe denne faktor i hjemmet. Jeg tror, at han er bange for, at hans læsere ikke rigtig forstår, hvad Jesus havde gjort for dem. Måske var han bange for, at deres traditioner forhindrede budskabet i virkelig at slå igennem.

Måske er der noget som de skikke, vi er blevet modnet med, eller noget andet, der forhindrer os i at lytte til budskabet. Lad os derfor igen se på, hvad Jesus faktisk havde givet os, som det endnu en gang er defineret af Hebræerbrevet.

13 Hvis dette dyreblod og de forskellige andre rutiner for renselse virkede til at rydde op i visse ting i vores tro og vaner, 14 tænk så på hvor meget mere Kristi blod renser hele vores liv, indvendigt og udvendigt.

Jeg bliver rådgivet om noget fra mine barndomsår. Da vi var små, var der ikke noget, der hed vandbegrænsninger. Jeg kunne godt lide at have det sjovt med vand. Jeg satte haveslange-røret i en hævet del af haven og satte det på, så der kunne komme en strøm af vand igennem. Herefter udviklede jeg floder, da vandet mindskede skråningen. På et tidspunkt nåede jeg til den niveaudel, hvor jeg byggede vægge langs hele vanddryppet for at lede det videre.

Men da jeg lukkede for vandhanen, løb vandet ud, og mine syntetiske floder løb også ud. Jeg var i første omgang nødt til at tænde for vandhanen for at få min flod til at flyde, og for at den kunne gå videre.

Gud holder vores floder i gang. Han udnytter sine guddommelige vejrsystemer til at få vand til at fordampe over havet. Med sit åndedræt blæser han jorden mørkere, og på det rette tidspunkt vælter regnen ned over landet for at sikre, at floderne kan bevæge sig ud i havet og konkurrere om cyklussen. Systemet er ideelt samt virker øjeblikkeligt.

Mennesker kan ikke få det til at regne på den måde. Menneskets bestræbelser på at gøre dette på et mindre område, f.eks. for at vande landbrugsarealer, er ikke automatiske eller varige. Det er ekstremt dyrt at flytte vand rundt – det er jeg klar over! Jeg troede, at det var klogt af mig at plante græskar på de åbne marker på ranchen. Vandingen ældede mig 5 år i en periode.

Så går det op for en, hvor lidt vi kan gøre. Vores initiativer er bare også små. Ligesom bestræbelserne på at fjerne den økonomiske forpligtelse, som vi skylder for vores overtrædelser. De præster, der kompromitterede dyreblod, var blot en kortvarig tjeneste, og det måtte gentages igen og igen.

Når Gud griber ind, er hans plan stor nok til at sikre, at han ikke behøver at gentage det, som de menneskelige præster gjorde. Samt den eneste måde, hvorpå han kunne gøre dette, var at levere blodet gennem Jesus som offer for enkeltpersoners fejl. Jesus’ blod var meget tykkere end vand. Meget tykkere end dyreblod.